Страници

Pages

14 април 2014 г.

Киш с лук и бекон






Необходими продукти:

1 лист бутер тесто
4 глави лук
3 скилидки чесън
100 г пушен бекон
връзка магданоз
сол
черен пипер
горчица
зехтин
50 г Ементал
1/3 кофичка кисело мляко
3 големи яйца

Нарязваме лука на полумесеци и чесъна на ситно. Задушаваме ги в малко зехтин докато лукът омекне напълно и стане златист. Добавяме нарязания на кубчета бекон. Когато и бекона е готов прибавяме сол и черен пипер на вкус и накълцания магданоз. Сваляме от котлона и докато чакаме сместа да изстине, поставяме бутер тестото в тавичка и го мажем с горчица. Изсипваме лучената смес и разпределяме равномерно. Поръсваме с настърган Ементал и заливаме с разбитите яйца с киселото мляко. Печем на 200 градуса до готовност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар