Една идея за бърза и ефектна вечеря, която става и за специален повод. Приготвянето е изключително лесно и е почти като детска игра.
Необходими продукти:
- за приготвянето на пъстървата
4 филета пъстърва
4 скилидки чесън
2 ч. л. червен пипер
сол
зехтин
- за приготвянето на салатата и дресинга
5 картофа
връзка зелен лук
2 с. л. дижонска горчица
1 с. л. светъл винен оцет
2 с. л. зехтин
щипка шафран
Начин на приготвяне:
1. За мариноването на рибата пресоваме чесъна и го смесваме с червения пипер, солта и зехтина на гъста каша. Намазваме филетата риба от вътрешната страна с пастата и ги поставяме в тава върху хартия за печене с кожата нагоре.
2. След като се мариноват за поне 15-20 минути ги посоляваме и печем на 220 градуса до готовност.
3. За гарнитура сваряваме картофите и ги пресоваме с вилица.
4. Междувременно приготвяме дресинга като смесваме добре горчицата с винения оцет, зехтина и шафрана. Към картофите добавяме от дресинга и ситно нарязан зелен лук.
5. Сервираме заедно като с останалия дресинг поръсваме филетата пъстърва.
2. След като се мариноват за поне 15-20 минути ги посоляваме и печем на 220 градуса до готовност.
3. За гарнитура сваряваме картофите и ги пресоваме с вилица.
4. Междувременно приготвяме дресинга като смесваме добре горчицата с винения оцет, зехтина и шафрана. Към картофите добавяме от дресинга и ситно нарязан зелен лук.
5. Сервираме заедно като с останалия дресинг поръсваме филетата пъстърва.
Няма коментари:
Публикуване на коментар