Страници

Pages

19 януари 2014 г.

Телешки кюфтета с праз

Тази рецепта е на майката на моя приятел. Обикновено телешките кюфтета стават сухи, което на мен лично не ми харесва, но тези стават пухкави, меки и сочни, въпреки че телешкото месо е сухо. А и е сезонът на праза, така че ето ви повод да опитате нещо ново.

18 януари 2014 г.

Глазираните свински ребърца на Гордън Рамзи

Още първия път щом видях изпълнението на тази рецепта реших, че при първа възможност ще я приготвя. За мен тя е доста различна като вкус и аромати, защото част от подправките в нея аз не използвам. Но определено ни стана една от любимите в къщи. Разбира се промених някои от съставките, защото не успях да ги намеря, но промените са минимални.


14 януари 2014 г.

Баница с кайма и майонеза

Напоследък съм на вълна "баници", но този път реших да е с месо и малко по-различно оформена. Общо взето използвах каквото намерих в хладилника за плънка, но пък май точно в такива случаи се получава най-вкусно и ароматно.


12 януари 2014 г.

Apple Phylo Pie

My mother was my guest last weekend and she brought me one package from my favorite Turkish phylo pastry. It's so thin and nice to work. I decided to make something sweet and I improvised with apple pie.


Сладка баница с ябълки

Този уикенд мама ми беше на гости и ми донесе пакет готови кори от Турция. От друга страна в хладилника ми имаше още един пакет кори и беше неизбежно поне единият пакет да бъде приготвен. И така с мама решихме да се поглезим с нещо сладко и дойде идеята за импровизирана сладка баница с ябълки.


7 януари 2014 г.

Marinated trout fillets with potatoes and saffron dressing

And there it is another idea I've got from my favorite chef. I used different fish. It's extremely easy recipe and very fast to cook. 

Мариновано филе от пъстърва с картофена салата и дресинг с шафран

Една идея за бърза и ефектна вечеря, която става и за специален повод. Приготвянето е изключително лесно и е почти като детска игра.


5 януари 2014 г.

Pork skillet steaks with sweet and sour peppers

There is one professional in the kitchen who inspires me really much. Every time I watch him cooking I feel like going into the kitchen and to spend all my day inside. Who is he? Gordon Ramsay - the mad bad guy among the chefs. This recipe is copycat from his Ultimate Cookery Course. It takes not more than 30 minutes to prepare and cook. It's really simple recipe, but the food is so fresh, fragrant and tasty. The meat is so juicy and melting in the mouth.

Свински пържоли на тиган гарнирани със сладко-кисели чушки

В кухнята има един професионалист, който ме вдъхновява толкова, че като го видя как готви и ми идва да вляза в кухнята и да изкарам цял ден там. Кой е той ли? Гордън Рамзи - откаченото лошо момче сред готвачите. Тази рецепта е изцяло взаимствана от него. Отнема не повече от 30 минути заедно с подготовката. Изключително проста, бърза за изпълнение рецепта, а резултатът е свежа и ароматна гарнитура и сочно, топящо се в устата месо.


Bulgarian Burek (Banitsa)

The Christmas and New Year holiday traditions in Bulgaria include to have burek on the table. We often make it for breakfast too. So this Sunday I decided to bake one for the late breakfast, even the holiday season has just finished. The original recipe I've read in some women lifestyle web site. I haven't copied the recipe from there and later I just improvised with the products and the quantities. I've baked lots of bureks and I can say this is my favorite one, the easiest one and the most delicious one. I strongly recommend it. You must try it and I can bet you'll fall in love with that one.


Мачкана обърната баница

Празниците минаха, но вкъщи настроението за баница никак не е отминало. И за днешната неделна късна закуска, реших да направя една вкусна, ароматна баница. На оригиналната рецепта попаднах съвсем случайно в някакъв женски сайт, който дори не беше с готварска насоченост, но разбира се аз внесох разни промени. Мога кажа, че за мен това е най-лесният и най-бързият начин за приготвяне на пухкава, сочна, вкусна и ароматна баница.