Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
1 голяма дюля
2 големи круши
20 гр. масло
1 прахче ванилия
1/2 ч.л. канела
6 с.л. захар
50 гр. шоколад
Начин на приготвяне:
1. Почистваме и настъргваме дюлята и крушите. Задушаваме ги с маслото в тиган. Като са готови добавяме ванилията, канелата и захарта и разбъркваме добре.
2. Режем бутер тестото на еднакви правоъгълници, като на половината от тях слагаме от плънката и малко от натрошения на ситно шоколад. На другите правим прорези с нож и покриваме тези с плънката, като притискаме краищата с вилица.
3. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
2. Режем бутер тестото на еднакви правоъгълници, като на половината от тях слагаме от плънката и малко от натрошения на ситно шоколад. На другите правим прорези с нож и покриваме тези с плънката, като притискаме краищата с вилица.
3. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар