27 август 2014 г.

Тарт с кайма и зеленчуци

Обичам краят на лятото. Има плодове и зеленчуци във всякакви цветове, размери и форми. Всичко е прясно и толкова ароматно... И покрай всички тези вкусове и аромати ми дойде музата за нещо ново. Трябва да ви кажа, че резултатът е "УАУ!". Толкова свежи зеленчуци, прясно месо и ароматът на опушено от чоризото... Ммммммм, хапка лятна свежест! Но трябва да се пробва, за да ме разберете. В къщи в момента се търкаляме от преяждане тази вечер. 




18 август 2014 г.

Спагети с кюфтенца


Бананови мъфини

На 15 август моето малко съкровище стана на 2 месеца и реших отново да направя нещо сладко по този повод. Защо сладко, защо мъфини и защо бананови? Ами всички деца обичат сладко, обичат и мъфини, а бананите са от малкото плодове, които децата с удоволствие ядат. Та, надявам се един ден да й станат едно от любимите лакомства, които мама ще й приготвя.


Пилешки рула с чоризо

Вкъщи пилешкото не е на особена почит, освен ако не е в супа или баница. Този път обаче реших да експериментирам. Чоризото от своя страна за мен е напълно нов вкус и продукт, с който готвя. Резултатът се оказа доста успешен, но мога да твърдя, че ще търпи вариации и подобрения. И така, рецептата е следната:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...